США можуть скасувати визнання єменських хуситів терористами, – Bloomberg

Поділитися:

США заявили, що розглянуть можливість скасування нещодавнього визнання єменських хуситів терористами, якщо підтримувані Іраном бойовики припинять свої атаки на судноплавство в Червоному морі та навколо нього.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнеовий“.

«Я сподіваюся, що ми зможемо знайти дипломатичні шляхи», — сказав журналістам Тім Лендеркінг, спеціальний посланник президента Джо Байдена в Ємені, під час онлайн-брифінгу для преси в середу. «Знайти способи деескалації та дозволити нам, зрештою, скасувати визначення та, звісно, припинити військові удари по військовій спроможності хуситів».

Ці коментарі свідчать про те, що Вашингтон знову покладається на дипломатію після майже тримісячної кампанії авіаударів по об’єктах хуситів в Ємені. Їм не вдалося зупинити ракетні та безпілотні атаки угруповання проти торговельних і військових суден, хоча США стверджують, що їм вдалося знизити військовий потенціал хуситів.

Відповідаючи на запитання Bloomberg News після брифінгу, чи пропонують США хуситам quid pro quo, щоб припинити їхні атаки на кораблі в обмін на скасування позначення, Лендеркінг сказав: «Ми б, звичайно, вивчили це, але не припускали, що це автоматично».

Нагадаємо, голосування Палати представників США щодо допомоги Україні малоймовірне принаймні до середини квітня, а можливо, й пізніше, оскільки спікер Майк Джонсон все ще шукає способи пом’якшити опозицію з боку прихильників жорсткої лінії Республіканської партії, заявили численні керівники партії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....