Сирський заявив про готовність України приймати французьких військових інструкторів, – Bloomberg

Поділитися:

На тлі розмов про можливий приїзд до України військових інструкторів з Франції головнокомандувач армії України висловився відкрито та однозначно: країна готова до такого візиту.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Головною метою можливого приїзду французьких військових інструкторів називають підсилення української армії, навчання військових за стандартами НАТО, щоб ЗСУ мала більше можливостей протистояти армії окупантів. За словами головнокомандувача Олександра Сирського, Україна готується до можливого першого візиту французьких військових інструкторів. Все це на тлі того, що уряд нашої країни просить союзників по НАТО допомогти навчити війська боротися з російським вторгненням.

Заява про це звучала під час телефонної розмови, у якій брали участь Сирський, Умєров та Себастьян Лекорню, міністр оборони Франції. «Я вже підписав документи, які дозволять першим французьким інструкторам найближчим часом відвідати наші навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом», — повідомив Сирський у Telegram.
Натомість представник міністерства оборони Франції сказав, що навчання військ в Україні було одним із варіантів, які обговорювали після конференції, яку президент Еммануель Макрон скликав у Парижі в лютому 2024 року.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон під час свого візиту до Німеччини наголосив на тому, що європейські країни мають купувати менше експортних товарів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...