Шольц підписав заяву про відставку міністра оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт

Поділитися:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц схвалив прохання Крістіне Ламбрехт про відставку з посади міністра оборони країни. Рішення про її наступника буде ухвалене найближчим часом.

Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung з посиланням на представника уряду Крістіані Хоффманн.

«Канцлер поважає рішення пані Ламбрехт і дякує їй за хорошу роботу, яку вона виконала на посаді міністра оборони у цей складний і відповідальний час, — сказала Хоффманн. — Федеральний канцлер невідкладно подасть пропозицію Федеральному президенту щодо заміщення цієї посади».

За інформацією, 16 січня міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт подала заяву про свою відставку канцлеру Олафу Шольцу, пояснивши прохання тим, що «фокусування ЗМІ на її особі протягом кількох місяців майже не допускає розумного медійного висвітлення діяльності Бундесверу та дискусії про це».

Раніше про ймовірну відставку Ламбрехт повідомляли німецькі ЗМІ. Зокрема, їй закидали сумніви щодо здатності відродити збройні сили Німеччини після того, як кілька піхотних танків Puma були виведені з ладу під час нещодавніх військових навчань. Крім того, міністра неодноразово критикували через відсутність досвіду, необхідного для займаної нею посади, а також за відео з її новорічним вітанням про Україну, зняте на тлі феєрверків.

Наразі ім’я ймовірного наступника Ламбрехт невідомо, утім на крісло міністра оборони Німеччини можуть претендувати голова Соціал-демократичної партії Ларс Клінгбайль, міністр праці Хубертус Хайль, голова адміністрації канцлера Вольфганг Шмідт та уповноважена з питань оборони Єва Хегль.

Нагадаємо, 13 січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Польща, Фінляндія та ще три країни готові надати Україні основні бойові танки німецького виробництва Leopard 2, але чекають відповідної згоди Німеччини.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...