Росія має плани на розширення наступу та початок нового етапу війни – Зеленський

Поділитися:

Армія країни-агресора Росії найближчим часом спробує розширити наступальні дії на Україну. Про це президент Володимир Зеленський заявив 3 травня у зверненні за підсумками поїздки до Хмельницької області, запис його офіс опублікував у YouTube.

“Зараз ми – перед новим етапом війни. Ми всі разом, усі українці, наші воїни й наші партнери, повинні зробити все, щоб зірвати російський наступальний задум. Ми повинні довести, що окупанту за будь-яких обставин не вдасться досягти його цілей, що б він не робив і як би підло він не діяв”, – сказав глава держави.

Виступаючи у Хмельницькому на зустрічі з ліцеїстами, курсантами й викладачами Національної академії Державної прикордонної служби України, Зеленський зазначив, що Україна й далі наполягає на необхідності обміну утримуваними особами з РФ у форматі “всіх на всіх”. Відео зустрічі ОП також розмістив у YouTube.

“Бажано обміняти всіх на всіх. У принципі, усі адекватні країни підтримують цей трек. У нас ідуть обміни, але вони повільніші, ніж хотілося б, тому трек “усіх на всіх” спроможний, я вам скажу, в якому випадку. Деякі скептично кажуть – тільки після закінчення війни, бо це є однією з умов закінчення війни. Я вважаю, що в нас є можливість це зробити раніше, оскільки є практичний майданчик [для цього] – саміт миру”, – виклав свою позицію президент.

Нагадаємо, на початку грудня 2023 року в інтерв’ю Associated Press Зеленський заявляв, що Україна і РФ проводять непублічні обміни військовополоненими, зокрема “прямо на полі бою”.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....