Російські терористи нічим не відрізняються від терористів ІДІЛ

Поділитися:

Російські окупанти в Україні використовують таку ж тактику, що і терористи ІДІЛ у Сирії та Іраку. Зокрема, мінують цивільні будинки, дитячі іграшки й тіла вбитих в Україні. Про це заявив представник Державного департаменту США у справах Європи Майкл Тірре.

«Російські солдати цілеспрямовано мінують цивільні будинки, зокрема дитячі іграшки, і навіть тіла вбитих. Жахливе використання вибухових пристроїв російськими військовими нагадує тактику бойовиків ІДІЛ в Іраку та Сирії, де терористи намагалися вбити скільки цивільних, скільки можливо, щоб люди боялися повертатися до своїх домівок», – повідомив він під час брифінгу Гельсінської комісії Конгресу США.

На переконання американського посадовця, розмінування української території буде найбільшим викликом для саперів із часів Другої світової війни.

Наразі, за оцінками експертів, необхідно перевірити понад 160 тисяч квадратних кілометрів території України на наявність мін.

Через нестачу в Україні саперів та необхідного обладнання США планують посилити допомогу із підготовкою таких спеціалістів та надати додаткове обладнання. Держдеп на допомогу Україні з розмінуванням виділив 91,5 млн доларів. Кошти спрямовують на навчання, надання обладнання з метою проведення операцій розмінування, а також забезпечення роботи команд з розмінування.

Крім того, очікується, що Європейський Союз додатково виділить на проведення розмінування в Україні 1 мільйон євро.

Наприкінці листопада, за даними ДСНС, у країні було заміновано понад 30% території, що дорівнює орієнтовно двом Австріям.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...