Російські активи у США можуть не конфіскувати – що відомо

Поділитися:

Радник глави Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що США продовжують консультації з партнерами щодо цього питання, аби “діяти спільно”.

Сполучені Штати можуть відмовитися від ідеї щодо конфіскації російських заморожених активів на користь України, якщо ця пропозиція не буде підтримана у Євросоюзі та у країнах Великої сімки. Про це йде мова у матеріалі видання АР.

Зазначається, що у США станом на зараз заморожено приблизно 5 мільярдів доларів центрального банку РФ, які можуть підлягати конфіскації відповідно до положень закону про великий пакет американської допомоги Україні та іншим союзникам, який 24 квітня підписав президент Сполучених Штатів Джо Байден.

Норми закону про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців вимагають від президента США та Міністерства фінансів почати шукати російські активи у США протягом наступних 90 днів та відзвітувати перед Конгресом протягом 180 днів про результати пошуку.

Через місяць після завершення цих процедур в очільника Білого дому Джо Байдена буде право арештовувати, конфіскувати або передавати права на будь-які російські державні активи, які знаходяться в межах юрисдикції Вашингтону.

Проте Вашингтон має намір надалі консультуватися з союзниками для спільних дій, а це може призвести до сповільнення такого процесу. За словами радника президента з питань національної безпеки Джейка Саллівана, американська влада продовжує консультації з партнерами, аби “діяти спільно”. Разом з цим голова американського міністерства фінансів Джанет Єллен повідомила, що США навряд чи будуть вдаватися до будь-яких дій, якщо не буде підтримки з боку партнерів з G7.

Нагадаємо, 19 березня глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель повідомив, яким чином Євросоюз планує використати заморожені активи Росії на потреби України. На його думку, ці кошти потрібно, насамперед, спрямувати на закупівлю зброї для ЗСУ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...