Республіканці перемагають на виборах у США

Поділитися:

Американці закінчили голосувати на проміжних виборах, під час яких вони повністю переобирали Палату представників, третину Сенату, законодавчі збори та губернаторів у багатьох штатах.

Як пише Reuters, республіканська партія близька до встановлення контролю над Палатою представників Конгресу.

За прогнозами Edison Research, республіканці недобрали один голос у Палаті представників, щоб мати більшість та мати можливість блокувати порядок денний адміністрації Байдена, а також мати можливість розпочати політично шкідливі розслідування проти його адміністрації та сім’ї. Однак, ситуація може змінитися, оскільки 100 із 435 місць у Палаті представників, які переобиралися, ще не оголошено.

Остаточний результат виборів до Конгресу буде відомий лише через деякий час, бо понад 46 мільйонів американців проголосували напередодні дня виборів поштою чи особисто, і підрахунок цих бюлетенів займе час.

Але абсолютно очевидно – результати цих виборів неминуче матимуть сильний вплив на наступні два роки президентства Джо Байдена та його політику, включаючи протидію російській агресії в Україні.

В останні два роки більшість у палаті мали демократи, що є абсолютно логічним, оскільки при обранні нового президента його партія найчастіше отримує контроль над обома палатами Конгресу.

Однак шанси демократів зберегти свій вплив у Конгресі невеликі – зазвичай, партія чинного президента на його першому терміні проміжні вибори програє.

Наразі обидві палати Конгресу контролюються демократами президента Джо Байдена.

Нагадаємо, всі 435 членів Палати представників переобираються кожні два роки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...