Путін звинуватив керівника ПВК “Вагнер” у “зраді” та пообіцяв “нейтралізувати” повстання

Поділитися:

Російський президент звинуватив Євгена Пригожина у «державній зраді» після того, як воєначальник розпочав повстання проти російської армії, захопивши щонайменше одне велике російське місто.

Про це повідомляє Телеграм-канал “Перший Бізнесовий“.

У екстреному телезверненні в суботу вранці Володимир Путін заявив, що «вирішується доля нашого народу», звинувативши групу Вагнера на чолі з Пригожиним у «збройному заколоті» та пообіцявши «нейтралізувати» повстання.

«Це спроба підірвати нас зсередини. Це зрада перед тими, хто воює на фронті», – заявив російській громадськості помітно розлючений Путін.

«Це удар ножем у спину нашим військам і народу Росії».

На відео, опублікованому в соцмережах рано в суботу, Пригожин повідомив, що він був у штабі Південного військового округу (ПВО) у Ростові-на-Дону і вимагав від міністра оборони Сергія Шойгу та російського генерала Валерія Герасимова прибути на південь від Москви.

«Ми приїхали сюди, хочемо прийняти начальника Генштабу і Шойгу», — сказав Пригожин на одному відео, сидячи між двома високопоставленими російськими генералами. «Якщо вони не прийдуть, ми будемо тут, заблокуємо місто Ростов і попрямуємо на Москву».

На фотографіях, які широко поширюються в Інтернеті, видно, як війська Вагнера з танками та бронетехнікою оточують урядові будівлі в Ростові, де, здається, Пригожин захопив базу російської армії.

Кілька російських ЗМІ також повідомили в суботу, що бойовики Вагнера взяли під контроль усі військові об’єкти у місті Воронеж, приблизно за 310 миль на південь від Москви.

Пізно в п’ятницю Пригожин заявив, що російська ракетна атака вбила десятки його бійців, пообіцявши «помститися» і «зупинити зло, яке принесло військове керівництво країни».

Фактично оголосивши війну своїм конкурентам у російській армії, Пригожин сказав, що він контролює 25 000 бойовиків і що разом «ми збираємося з’ясувати, чому в країні відбувається хаос».

«Хто хоче, нехай приєднується. Ми повинні покінчити з цим безладдям”, – сказав він.

Російські спецслужби оперативно виступили проти боса Вагнера, засудивши Пригожина за «зраду» та наказавши бійцям угруповання найманців затримати свого командира.

Міністерство оборони також опублікувало відео з кількома високопоставленими військовими генералами, які закликали Пригожина припинити те, що один з командувачів назвав «переворотом».

«Це удар ножем у спину країни і президента», — заявив у відеозверненні до бійців Вагнера заступник голови російської військової розвідки генерал Володимир Алексєєв. “Це переворот”, – додав Алексєєв.

У суботу вранці Пригожина бачили на зустрічі із заступником міністра оборони Росії та заступником начальника ГРУ, головного розвідувального управління Росії. У відеоролику Піргожин повідомив, що планував йти далі на Москву, додавши, що збив три російські гелікоптери, які намагалися йому протистояти.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...