Проукраїнський лідер республіканців у Сенаті США подав у відставку

Поділитися:

Лідер меншості Республіканської партії у американському Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що піде у відставку у листопаді 2024 року. Він найдовше в американській історії обіймав посаду лідера Сенату та відомий тим, що підтримує Україну у війні з росією.

Про це йдеться на сайті лідера республіканців.

Макконнелла обрали до Сенату від штату Кентуккі у 1984 році, під час правління президента Рональда Рейгана. У 2006-му він став лідером республіканської меншості у Сенаті та обіймав цей пост до 2015 року, поки Республіканська партія не отримала більшість у Сенаті. Тоді Макконнелл став лідером більшості.

«Це буде мій останній термін на посаді лідера республіканців у Сенаті. Однак я нікуди не збираюся йти найближчим часом. Я завершу роботу, яку мені доручили мої колеги, доки ми не оберемо нового лідера в листопаді, і він не розпочне виконання своїх обов’язків у січні наступного року», — заявив Макконнелл.

Він також зазначив, що завершить роботу, «для якої мене найняли жителі Кентуккі — хоча і з іншого місця в парламенті».

Американський політик народився у 1942 році. Вперше його обрали до Сенату у 1984 році, а станом на 2020 рік його переобирали на цю посаду п’ять разів.

Впродовж десятиліть своєї роботи в Сенаті Макконнелл був «потужною силою». Він брав участь реформуванні федеральної судової системи, а ще часто критикував колишнього президента Дональда Трампа, за його причетність до нападу на Капітолій у січні 2021 року.

У лютому 2023 року Макконнелл висловлювався за підтримку військової допомоги Україні. Він зазначав, що «для Сполучених Штатів і союзників по НАТО допомога українському народу для самооборони не є актом благодійності», а є «прямою інвестицією в наші власні національні інтереси».

Нагадаємо,  президент Володимир Зеленський заявив, що альтернативи військової допомоги від Сполучених Штатів немає, оскільки Україна не зможе знайти таку кількість зброї.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....