Пентагон не може змусити Starlink заблокувати послуги для росіян

Поділитися:

Міністерство оборони США не може змусити SpaceX припинити обслуговування Starlink російських загарбників на фронті – наприклад, створити “білий список” для терміналів українських військ.

Про це заявив помічник міністра оборони США із космічної політики Джон Пламб.

“Я не думаю, що Міністерство оборони в змозі змусити їх робити такі речі, тому я просто скажу про це. Я знаю про побоювання України і працюю над цим разом з Україною і Starlink”, – заявив він.

Він зазначив, що спроби різних суб’єктів отримати і використовувати Starlink – це “те, що ми повинні просто прийняти і зрозуміти”.

“І не варто помилятися, причина, з якої вона існує, полягає в тому, що вона настільки ефективна”, – сказав представник Пентагону.

Відповідаючи на запитання, чи достатньо SpaceX робить для того, щоб запобігти використанню Starlink зловмисними суб’єктами, Пламб повторив: “Я думаю, що вони – чудовий партнер”.

“Пентагон працює з Україною і SpaceX, щоб надати послуги, яких потребує Україна, і запобігти використанню цього російськими силами… звісно, без ліцензій і, звісно, не за наказом країни, до якої вони вторгаються, заради всього святого. Так що ми працюємо над цим, досягли певного прогресу, і після цього все буде засекречено”, – сказав Пламб.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...