Пентагон купує для України ЗРК NASAMS

Поділитися:

Міністерство оборони США у середу анонсувало укладання контракту з компанією Raytheon Missiles and Defense про придбання для України двох норвезьких зенітних ракетних комплексів середньої дальності NASAMS.

Купівля ЗРК має посилити захист України від сучасних повітряних загроз – крилатих ракет, літаків, вертольотів та БПЛА, – йдеться у повідомленні на сайті Пентагону.

Крім того, повідомляється, що 26 серпня було укладено контракт на 182 мільйони доларів, який передбачає постачання в Україну двох батарей NASAMS.

«NASAMS є лише одним із зразків широкого кола засобів протиповітряної оборони, які ми постачаємо Україні. Це перевірені системи, які справді змінять перебіг подій у полі бою», – цитує прес-служба Пентагону заступника міністра оборони США Вільяма Лапланта.

Закупівля двох батарей зенітно-ракетних комплексів NASAMS є частиною третього пакету Ініціативи щодо сприяння безпеці України. Крім того, ще шість ЗРК NASAMS і ракети до нього ЗСУ отримають із власних запасів.

До складу однієї батареї ЗРК NASAMS, яка складається з 12 пускових установок, трьох радилокаційних станцій та оптоелектронного комплексу наведення NTAS, входять три вогневі взводи.

Нагадаємо, США надали Україні близько 13 мільярдів доларів військової допомоги з початку вторгнення росії в Україну 24 лютого. Зокрема в День незалежності України Білий дім анонсував найбільший за увесь час пакет військової допомоги на майже 3 млрд доларів, у який увійдуть системи ППО, ЗРК NASAMS і нові розвідувальні БПЛА.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...