Папа Римський погодив постачання зброї в Україну

Поділитися:

Папа Римський Франциск підтримав передання зброї Україні на тлі повномасштабного вторгнення російської федерації, назвавши це «морально прийнятним» для захисту від агресії.

Після вторгнення рф в Україну Папа Римський Франциск спочатку, здавалося, підтримував давню політику Ватикану – не ставати на чийсь бік. Проте, зараз понтифік змінив курс і прямо заявив, що росія була агресором у війні. У четвер, 15 вересня, Франциск висловив свою думку щодо морально гострого питання, заявивши, що для країн прийнятно надавати зброю Україні, щоб вона могла захистити себе.

Франциск сказав, що самозахист перед обличчям агресії є «не тільки законним, але й виявом любові до батьківщини». При цьому він підкреслив, що канали комунікації з рф мають залишатися відкритими, навіть якщо, за його словами, діалог з агресором «смердить», оскільки «інакше ми закриваємо єдині розумні двері до миру».

Франциск поспілкувався з журналістами на борту літака, повертаючись із триденної поїздки до Казахстану, де він брав участь у міжконфесійній конференції, на якій були присутні релігійні лідери з 60 країн світу. Зустріч сприяла міжконфесійному діалогу як засобу допомоги в лікуванні світових хвороб, включаючи війну.

Відповідаючи на запитання, чи було б правильним для країн постачати зброю в Україну, Франциск заявив:

Це політичне рішення, яке може бути моральним — морально прийнятним, якщо воно робиться згідно з умовами моралі. Було б аморально, якщо це робиться з наміром спровокувати нову війну або продати зброю або відмовитися від тієї зброї, яка більше не потрібна.

Міжконфесійна конференція мала дати Франциску можливість зустрітися з патріархом кирилом, главою рпц, який виправдовує війну в Україні. Але минулого місяця кирил вирішив не брати участь, і замість нього російську делегацію очолив митрополит Антоній, який відповідає за зовнішні зв’язки церкви.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....