Окупанти наступають на Бахмутському напрямку – Генштаб

Поділитися:

Російські окупанти проводять наступальні дії на Бахмутському напрямку. Протягом доби противник завдав 2 ракетні та 22 авіаційні удари.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

«Протягом доби противник завдав 2 ракетні та 22 авіаційні удари. Здійснив 18 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема і по цивільній інфраструктурі», – зазначається у повідомленні.

Основні зусилля противник зосереджує на спробах повного захоплення Донецької області, проводить наступальні дії на Бахмутському напрямку; намагається взяти під контроль місто Соледар і шляхи постачання наших підрозділів. При цьому противник зазнає великих втрат.

Водночас ворог намагається покращити тактичне положення на Куп’янському та Новопавлівському напрямках, веде безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку; на Лиманському, Запорізькому та Херсонському окупанти обороняються.

Також російські окупанти не припиняють обстрілювати позиції наших військ і цивільні об’єкти вздовж усієї лінії зіткнення.

Як підкреслили у Генштабі, загроза авіаційних і ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України.

Тим часом, за інформацією Генштабу, авіація Збройних сил України завдала 13 ударів по російських окупантах.

«Українська авіація протягом доби завдала тринадцять ударів по районах зосередження окупантів та три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, українські захисники збили російський гелікоптер Ка-52, а також два розвідувальних безпілотника, тип яких уточнюється.

Також підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили ворожий пункт управління, чотири райони зосередження живої сили та військової техніки противника, а також три склади боєприпасів.

Нагадаємо, 9 січня росіяни почали потужний штурм Соледара. Після відступу вони провели перегруповання, змінили тактику і знову стали штурмувати. Для цього росія задіяла найбільш підготовлений резерв «вагнерівців».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
24 Березня 2024 року - 20:24
Десять пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у...
21 Березня 2024 року - 17:07
Важлива новина для всіх хто хоче бути корисним на своєму...
21 Березня 2024 року - 15:53
За рішенням Кабміну та після обговорення з міжнародними представниками, сторінку...
21 Березня 2024 року - 13:14
Куба - екзотичний острів, який у багатьох асоціюється з Че...