На півдні та сході розвивається контрнаступ ЗСУ

Поділитися:

Збройні сили України просуваються на кількох напрямках у західній частині Херсонської області та закріпили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

Утім швидкість таких атак, ймовірно, змінюватиметься день у день, оскільки захисники працюють над тим, аби позбавити війська рф необхідних запасів, порушити їхні командування та управління, послабити бойовий дух. Про це повідомляють в американському Інституті вивчення війни (ISW).

«Росіяни час від часу контратакуватимуть і відвойовуватимуть частину втрачених позицій, а також, ймовірно, здійснюватимуть запеклі артилерійські та повітряні атаки на звільнені населені пункти та наступаючі українські війська», – вважають аналітики.

За їхніми спостереженнями, українська армія досягла досить суттєвого прогресу і змусили російських блогерів-пропагандистів більш реалістично коментувати перебіг подій на фронті. Раніще ті занадто жваво підтримували риторику кремля.

Тим часом Президент Володимир Зеленський заявив про звільнення 4 вересня українськими  військами двох населених пунктів на півдні України й одного у Донецькій області. Пізніше було оприлюднено фото, на яких військові піднімають український прапор над приміщенням лікарні у Високопілля, на південь від адміністративного кордону Херсонської та Дніпропетровської області.

Крім того, джерела в соціальних мережах підтвердили, що ЗСУ форсували річку Сіверський Донець і звільнили Озерне за 20 км на північний захід від Сіверська.

Зауважимо, що пропагандисти країни-агресора протягом тижня тиражували нові фейки про війну в Україні. Зокрема, вони писали, що контрнаступ ЗСУ на півдні зазнав поразки, а західна зброя не допомагає нам у боротьбі з рф.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...