На озброєнні у ЗСУ відтепер ракети з лазерним наведенням

Поділитися:

Великобританія передала Україні удосконалені високотехнологічні ракети з лазерним наведенням Brimstone 2. Дальність польоту ракети вдвічі більша, ніж у попередньої конструкції. Про це повідомляють The Telegraph та Defense Express.

«Ракети, кожна з яких коштує близько 175 тисяч фунтів стерлінгів, призначені в основному для ураження наземних цілей, у тому числі транспортних засобів, що рухаються з великою швидкістю. Brimstone, зокрема, можуть самостійно вибирати кращу ціль із заздалегідь запрограмованого списку за допомогою високочастотного радара, не чіпаючи при цьому цивільних транспортних засобів або менш важливої військової техніки супротивника», – йдеться у повідомленні.

У порівнянні з попередньою версією ракети, Brimstone 2 Dual Mode має, крім більшої дальності стрільби, також мають модернізовану боєголовку та лазерну систему наведення. У той час як дальність Brimstone першого покоління досягає 12 км при запуску з вертольота і 20 км з реактивного літака, друге покоління має радіус дії 40 і 60 км відповідно.

«Ще однією важливою відмінною рисою Brimstone 2 є комбінована система наведення: стандартна радіолокаційна головка самонаведення, здатна визначати наземні цілі, і класична напівактивна з лазерним самонаведенням. Перший дозволяє системі працювати в режимі «вистрілив і забув», а ракети можуть обмінюватися інформацією, щоб дві з них не атакували одну ціль. Останній передбачає додаткові можливості, такі як наведення БПЛА з лазерним ціле вказівником», – роз’яснюється у публікації.

Уперше Велика Британія передала Україні керовані ракети Brimstone першого покоління класу «повітря ― земля» близько шести місяців тому. Відтоді Україна отримала сотні таких ракет, які застосовують для запуску з наземних установок по цілях на землі.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...