Іранська атака була помилкою, з якої Ізраїль може скористатися – Bloomberg

Поділитися:

Війна в Газі стала стратегічною катастрофою для Ізраїлю, залишивши його в міжнародній ізоляції в майже нездійсненному прагненні до абсолютної військової перемоги над ХАМАС, глибоко вкоріненою терористичною організацією. Прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу тепер має можливість змінити цей наратив завдяки невдалому запуску Іраном сотень безпілотників і ракет по єврейській державі.

Про це повідомляє Telegtam “Перший Бізнесовий“.

«Вважається, що Наполеон Бонапарт казав своїм генералам ніколи не заважати ворогу, який робить помилку. Сьогодні це така ж слушна порада, як і тоді, і Іран щойно дізнався чому», – зазначає Чемпіон.

Він вважає, що Нетаньягу може дозволити собі оголосити про перемогу і відповісти лише символічно, якщо взагалі відповість. Він не відчуватиме потужного тиску всередині Ізраїлю тому, що країна відбила атаку близько 300 ракет і безпілотників.

На його думку, не менш важливим уроком суботи стала участь США у збитті іранського шквалу разом з Великою Британією, Йорданією та арабськими країнами, цементуючи альянси.

Вторгнення Ізраїлю в Газу принесло Ірану деякі значні вигоди, підтвердивши його довгострокове рішення вести асиметричну війну проти США і їхніх союзників, включно з Ізраїлем. Іранські генерали використовували сили в Газі, Іраку, Лівані, Сирії та Ємені, щоб очолити цю боротьбу, добре знаючи, що у них мало шансів на перемогу в конвенційній війні.

Нагадаємо, у Конгресі США досягнуто “консенсусу” в питанні схвалення допомоги Україні та Ізраїлю. І республіканці, й демократи погодилися, що їм потрібно “діяти швидко”.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...