Глава МАГАТЕ відвідає Київ та москву

Поділитися:

У МАГАТЕ сподіваються узгодити зону ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС. З метою проведення переговорів із цього питання Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі наступного тижня відвідає москву та Київ. Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті МАГАТЕ.

«Генеральний директор Гроссі продовжує свої консультації та інші зусилля, спрямовані на узгодження та впровадження зони ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС якнайшвидше. Очікується, що наступного тижня він відвідає Київ та москву», — пише прес-служба МАГАТЕ.

Також Гроссі звернувся до росії з приводу затримання генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова.

«Таке затримання будь-якого члена персоналу станції саме собою буде джерелом серйозного занепокоєння, а також через його психологічний вплив і тиск на решту персоналу, що завдає шкоди ядерній безпеці», – сказав глава агентства.

Нагадаємо, МАГАТЕ розпочало переговори з Україною та росією про параметри зони безпеки навколо Запорізької АЕС. За словами Рафаеля Гроссі, створення такої зони допоможе припинити обстріл атомної станції, а також забезпечить АЕС безперебійним доступом до зовнішньої енергії, необхідної для охолодження реактора та інших систем.

Нагадаємо, російські окупанти змушують українських працівників Запорізької атомної електростанції підписувати контракти із «Росатомом», щоб далі на ній працювати.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....