Ердоган, Зеленський та Гутерріш зустрічаються у Львові

Поділитися:

У Львові очікують на зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

Генсек ООН ще напередодні прибув до України, а президент Туреччини вилетів зранку. Про це повідомив турецький телеканал NTV.

Темами для обговорення стануть можливості для деескалації війни, – повідомив заступник представника генсека Фархан Хак, а також зерновий коридор для експорту українського продовольства та зерна та ситуація навколо Запорізької АЕС.

Володимир Зеленський, напередодні коментуючи приїзд генсека ООН у своєму вечірньому відеозверненні, зазначив, що у Львові лідери будуть «працювати над досягненням результатів, які потрібні Україні».

Тим часом Туреччина напередодні поїздки заявила про свій намір обговорити у Львові можливість припинення російсько-української війни «дипломатичними засобами». У ЗМІ з’явилася інформація, що путін на зустрічі з Ердоганом у Сочі 5 серпня натякнув тому про свою готовність зустрітися з Президентом Зеленським для обговорення припинення бойових дій. “Очікується, що Ердоган запропонує Зеленському організувати його зустріч із путіним”, — написали журналісти A Haber.

Також планують обговорити посередництво Туреччини в обміні полоненими між Росією та Україною та  повернення до Туреччини двох літаків турецьких ВПС A440M, які перебували в Україні до війни, – повідомив телеканал NTV.

Україну разом із президентом Туреччини відвідає гендиректор Bayraktar.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...