Атака на Ізраїль пришвидшить голосування у США щодо допомоги Україні, – Politico

Поділитися:

Республіканці закликають негайно прийняти законопроект про допомогу Україні.

Керівництво республіканців у Палаті представників США повідомило, що наступного тижня буде голосувати за допомогу Ізраїлю через удар Ірану по країні. Про це заявив лідер більшості Стів Скаліс з Республіканської партії 13 квітня, пише Politico.

“У світлі невиправданої атаки Ірану на Ізраїль Палата представників наступного тижня відійде від раніше оголошеного законодавчого графіка і замість цього розгляне законодавство, яке підтримує нашого союзника Ізраїль і притягає до відповідальності Іран і його терористичних поплічників”, – зазначив Скаліс.

У виданні додають, що з цієї заяви не одразу зрозуміло, за яке законодавство проголосує Палата представників, адже проголосувати мають і за пакет зовнішньої допомоги Сенату, який об’єднує фінансування Ізраїлю з допомогою Україні і Тайваню, який вже давно перебуває на розгляді. За словами Скаліса, більше деталей буде надано пізніше.

Водночас лідери республіканців стикаються із зростаючим двопартійним тиском щодо ухвалення пакета допомоги після нападу Ірану. Лідер сенатської меншості Мітч Макконнелл наголошував на тому, аби Палата представників прийняла ухвалений Сенатом пакет зовнішньої допомоги та заявив, що він “забезпечить критично важливі ресурси” для Ізраїлю, “протерміновану летальну допомогу” для України і допомогу для Тайваню.

Нагадаємо, що у ніч проти 14 квітня Іран обстріляв Ізраїль, випустивши по країні понад 300 ракет та безпілотників. За словами ізраїльського контр-адмірала Даніеля Хагарі, майже 99% повітряних цілей були перехоплені. Внаслідок атаки постраждало 12 людей, серед яких 7-річна дівчинка.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...