Америка почала активно перешкоджати виробництву та передачі іранських безпілотників росії, – ЗМІ

Поділитися:

Адміністрація президента США Джо Байдена підготувала масштабну програму, реалізація якої повинна унеможливити розробку іранських дронів та їхню передачу росії.

Про це повідомляє The New York Times.

Білий дім після виявлення в іранських безпілотниках технологій країн Заходу, зокрема й американських, посилив свою роботу. Зокрема, інформацію про те, що Америка намагається зірвати виробництво дронів-камікадзе в Ірані за допомогою санкцій і переговорів, підтвердила і прес-секретар Ради національної безпеки США Едрієн Вотсон.

Крім того, за даними NYT, Вашингтон доручив вжити суворих заходів до американських компаній, чиї технології були виявлені в іранських дронах. Держава планує й надалі запроваджувати проти них санкції.

Як зазначають у виданні, українські військові вже отримують від американських партнерів усі дані про локації, де росіяни готують до запуску іранські безпілотники. Також компанії США передали Україні пристрої, які дозволяють виявляти ворожі безпілотники на далеких відстанях. Також такі пристрої були включені до пакетів американської військової допомоги нашій країні.

Нагадаємо, раніше спеціальний посол США з питань Ірану Роберт Маллі заявляв, що його країна спробує зірвати постачання дронів до Росії, які використовують для ударів по Україні.

За даними української розвідки, росія купила в Ірану 1700 дронів-камікадзе, які вона отримує траншами. З них 540 окупанти вже використали для ударів по Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...