На тлі масованих ракетних обстрілів окупантами України в проросійській ОДКБ шукали «формулу миру»

Поділитися:

В Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) заявили, що життєздатність організації залежить від розвитку подій в Україні.

Зокрема, диктатор Білорусі Олександр Лукашенко переконаний, що від успіху росіян у війні проти України залежить і доля усієї ОДКБ.

«Якщо (Росія, – ред.) переможе, ОДКБ житиме. Якщо не переможе, ОДКБ існувати не буде. Відчуваю, що ми дійшли єдиної думки, що якщо, не дай бог, обрушиться росія, то під цими уламками наше місце», – сказав «красномовний» диктатор Лукашенко у своєму виступі на сесії Ради колективної безпеки, який відбувся 23 листопада, у столиці Вірменії – Єревані, де в тому числі був присутній російський диктатор владімір путін.

Лукашенко звинуватив країни Заходу у намаганні «втягти Білорусь у конфлікт в Україні, хоча ті самі по вуха в нього втягнуті». Хоча, на його думку, час настав для початку діалогу про мир в Україні, але він сумнівається, що «Києву дадуть сісти за стіл переговорів».

Тим часом президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав докласти спільних зусиль для пошуку «формули миру» між росією та Україною. Про це повідомляється на офіційному сайті Токаєва.

«Щодо України, вважаю, що настав час спільного колективного пошуку «формули миру». Будь-яка війна завершується мирними переговорами. Потрібно використати будь-який шанс для досягнення хоча б перемир’я. Стамбульський раунд переговорів дав надію на це, але угода через різні причини була «підірвана», – заявив Токаєв.

Токаєв і донині переконаний, що незважаючи на повномасштабну війну росії проти України, росіяни та українці залишаються «братніми народами», а тому недопустимо, щоб вони розійшлися на десятки-сотні років із взаємними образами один до одного.

23 листопада, у день проведення саміту ОДКБ, росія 67 ракетами обстріляла українські міста і населені пункти, в результаті чого 10 людей загинуло.

Нагадаємо, напередодні в Єревані відбулися протести проти приїзду диктаторів росії та білорусі. Протестувальники тримали в руках плакати з гаслами: «путін, лукашенко – персони нон грата». Учасники протестів вимагали у влади висловитися проти війни в Україні та наполягали на виході Вірменії з ОДКБ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...