Наслідки масованого ракетного удару по Україні 23 листопада

Поділитися:

У середу, 23 листопада, росія вчергове здійснила масований ракетний обстріл міст й інших населених пунктів України, є загиблі. Влучання в об’єкти критичної інфраструктури та інші об’єкти було зафіксовано, зокрема, у Києві, Київській, Львівській та Кіровоградській областях. Через пошкодження об’єктів енергосистеми чотири українські АЕС було від’єднано від мережі.

За даними влади, через атаку на Київ загинули троє людей, серед них – 17-річна дівчина. Постраждали ще 11 людей.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, російських ударів зазнали житлові будинки, ТЕЦ та підстанції у Києві, Київській, Вінницькій, Львівській та Запорізькій областях.

За повідомленням голови Київської ОВА Олексія Кулеби, під час масованого ракетного обстрілу ворог поцілив у багатоповерхівку у Вишгороді. Постраждало 36 людей Київщини, з яких шестеро – діти.

«Найгірше – серед постраждалих 6 дітей, найменшій дівчинці п’ять років. На щастя, у малечі легкі тілесні ушкодження, але ми розуміємо, наскільки важкими залишаться психологічні травми», – написав у Telegram начальник управління поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Зокрема, у Вишгороді постраждала 31 людина. На місці прильоту працюють рятувальники та поліція; у Чабанах – один постраждалий та зруйнована приватна оселя; у Глевасі – одна людина постраждала; в Українці – троє. Усі під наглядом медиків, зазначив голова ОВА. Усі постраждалі наразі перебувають під наглядом лікарів.

За уточненими даними, внаслідок влучання у Київській області ворожої ракети загинуло п’ятеро людей.

У низці регіонів є влучання в об’єкти критичної інфраструктури, зокрема, у Києві, Київській, Львівській та Кіровоградській областях.

У багатьох регіонах розпочалися екстрені вимкнення електроенергії. Три атомних електростанції – Південноукраїнська, Рівненська та Хмельницька – вимкнулися через пошкодження магістральних підстанцій.

В «Укренерго» попередили, що аварійні вимкнення в Україні триватимуть протягом доби.

Без світла залишилися сьогодні не тільки міста України. Дісталося й Молдові. До МЗС Молдови викликали посла росії надати роз’яснення у зв’язку з відключенням електроенергії після атак рф по енергоінфраструктурі України.

Усього по Україні окупанти випустили 67 ракет. Таку інформацію оприлюднили президент України Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. 51 ракету українським захисникам вдалося збити.

«Держава-терорист вкотре завдала масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України з літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флоту», –– коментує українське командування.

За інформацією пресцентра командування Повітряних сил ЗСУ, росія використала ракети Х-101/Х-555, «Калібр».

«Пуски здійснено із 10 літаків-ракетоносців Ту-95мс з районів Волгодонська Ростовської області та Каспійського моря, а також із двох малих ракетних катерів з акваторії Чорного моря», — йдеться у повідомленні.

Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні заявив, що сьогоднішніми обстрілами Росія підтвердила, що є терористичною країною, але українці зможуть вистояти, бо є незламним народом і роботи з відновлення пошкоджених об’єктів енергетики та водопостачання вже ведуться.

Через російські ракетні удари Україна ініціює термінове засідання Радбезу ООН.

На своєму терміновому засіданні Рада Безпеки ООН обговорить ракетні обстріли Росією критичної інфраструктури України. Про це повідомляє CNN.

Президент Володимир Зеленський раніше доручив постпреду Сергію Кислиці звернутися з відповідним запитом до Радбезу.

«Доручив послу України в ООН звернутися із запитом щодо невідкладного скликання РБ ООН після сьогоднішніх російських ракетних обстрілів. Убивство цивільного населення, знищення критичної інфраструктури – це тероризм, і Україна й далі вимагатиме від світу рішучої реакції на ці злочини», – написав він.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...