ЗСУ продовжують контрнаступ

Поділитися:

Збройні сили України продовжують активні контрнаступальні дії на сході та півдні України. Зокрема просуваються на кордоні Харківської та Луганської областей – на захід від Сватового. Від російських окупантів вже звільнено Борову, Шейківку, Ізюмську та Дружелюбівку.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW).

«Геолокаційні кадри підтверджують те, що ЗСУ продовжують наступ на схід від Лимана і, можливо, прорвали кордон Луганської області у напрямку Кремінної», – йдеться у звіті.

За інформацією американських аналітиків, українська армія досягла певних успіхів і на Херсонщині. Зокрема вона продовжує просуватися на південь у напрямку Нової Каховки. Геолокаційні кадри показали, що від загарбників звільнили Михайлівку, Гаврилівку та Новоолександрівку.

«Українські успіхи в Херсонській області струшують і без того вразливий інформаційний простір рф. Окупанти все частіше звинувачують розвідку НАТО у викритті слабких місць російської оборони та закликають російські війська готуватися до міських боїв та розробляти нові оборонні позиції», – наголосили аналітики.

Загальні втрати російської армії перевищили 60 тисяч осіб.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...