В енергосистемі України оголошено надзвичайну ситуацію

Поділитися:

16 грудня росія запустила близько 60 ракет по території України. Внаслідок масованого ракетного удару рф по українській енергетичній інфраструктурі, що призвів до втрати 50% споживання об’єднаної енергосистеми України, «Укренерго» оголосило про надзвичайну ситуацію в енергосистемі. У декількох областях України по всій країні вводяться аварійні відключення світла.

Про це повідомила прес-служба компанії.

«16.12.2022 року внаслідок масованих ракетних обстрілів з боку російської федерації електроенергетичної інфраструктури України відбулася втрата понад 50% споживання ОЕС України, що, відповідно до п. 2.4 Кодексу системи передачі, визначає настання режиму системної аварії», – повідомляють у компанії.

За правилами ринку, у разі такої значної втрати споживання електросистеми, оголошується надзвичайна ситуація.

За інформацією, удари припали по теплових та гідроелектростанціях, а також підстанціям магістральних мереж 330-750 кВ. Найбільших уражень зазнали північний, південний, і центральний регіони.

Як повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, було пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури на сході та півдні України, як наслідок повністю знеструмлений Харків, у Києві запроваджуються екстрені відключення світла та спостерігаються проблеми з подачею води, Кременчук залишився без опалення. В інших регіонах країни є також «прильоти» та проблеми з електрикою.

«Чергова хвиля масованих російських обстрілів енергетичної інфраструктури. Вже пошкоджені енергооб‘єкти як на сході, так і на півдні країни. Можливо падіння обсягів генерації», – написав міністр в Facebook.

Тим часом в «Укренерго» запевняють, що «енергетики тримають ситуацію під контролем. Попри усі пошкодження та завдяки професійній роботі енергетиків в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею».

Зважаючи на те, що це вже 9 хвиля ракетних ударів по енергетичних об’єктах, відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. Пріоритетно електроенергія буде подаватися на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...