Україна отримала ППО IRIS-T та 4 нові HIMARS

Поділитися:

Українські військові отримали п’ять сучасних систем для оборонної війни проти російських окупантів. Так. з Німеччини до України прибув комплекс ППО IRIS-T та чотири додаткові реактивні артилерійські системи HIMARS надійшли від США. Невдовзі чекають також на зенітний ракетний комплекс середньої дальності NASAMS. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

«В Україні почалася нова ера протиповітряної оборони. IRIS-T від Німеччини вже тут. NASAMS від США наближаються. Це лише початок. І нам потрібно більше. Без сумніву, росія є терористичною державою. Це моральний імператив – захистити небо над Україною, щоб врятувати наших людей», – написав посадовець.

Очікується, що до кінця року Німеччина відправить ще один комплекс IRIS-T, а на початку наступного року  – передасть ще два.

Загальна кількість на сьогодні M142 HIMARS у ЗСУ сягає вже 20 одиниць. Це більше, ніж у будь-якої армії світу, крім США.

«4 додаткових HIMARS від наших американських партнерів прибули! Я дякую президенту США Джо Байдену, міністру оборони США Ллойду Остіну та американському народу. Час HIMARS: добрий час для українців і поганий час для окупантів»,  – додав Резніков.

Нагадаємо, IRIS-T SLM – це найсучасніша система ППО малої дальності (40 км)  на базі авіаційної ракети класу «повітря-повітря». Операційне тестування IRIS-T SLM було завершено лише у січні 2022 р. Ракети призначені для знищення літаків, вертольотів, безпілотних літальних апаратів, крилатих та балістичних ракет. Це одна з останніх німецьких розробок; знаходяться на озброєнні Швеції та Норвегії.

HIMARS — це найточніша установка в порівнянні з іншими системами залпового вогню, які нині є на озброєнні ЗСУ. Вона здатна стріляти високоточними 227-мм ракетами та балістичними ракетами малої дальності ATACMS (до 300 км). Може використовуватися як безпосередня вогнева підтримка військ на відстані.

Перші системи HIMARS прибули в Україну наприкінці червня. Відтоді українська армія почала цілеспрямовано нищити цілі у тилу російської армії у тимчасово окупованих районах України: склади озброєння, скупчення військової техніки та військових.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....