У найближчі місяці Україна отримає більшість допомоги США – NYT

Поділитися:

Сили оборони України вже отримали частину військової допомоги від Сполучених Штатів Америки із пакету на 1 млрд євро, про виділення якого Вашингтон оголосив після розблокування фінансування в Конгресі. Проте основна партія зброї з великих пакетів допомоги, у тому числі від Німеччини та Британії, надійде до України протягом кількох місяців.

Про це йдеться у статті видання The New York Times. Журналісти посилаються на слова американських та європейських чиновників.

За даними видання, 28 квітня Київ отримав партію протитанкових засобів, ракет та артилерійських снарядів 155 калібру, яких гостро потребують українські військові на полі бою. Друга партія озброєння прибула до України 29 квітня.

30 квітня, за словами джерел, до Польщі з Іспанії прибули ракети для комплексів протиповітряної оборони Patriot. Незабаром вони будуть в Україні.

Водночас NYT пише, що основна частина зброї з великих пакетів допомоги, які оголосили США, Британія та Німеччина, надійде в Україну лише за кілька місяців. Частина допомоги з британського пакету, про який прем’єр-міністр держави Ріші Сунак оголосив 23 квітня, почала надходити кілька тижнів тому.

Як кажуть співрозмовники журналістів, основна причина таких затримок – логістична. Бойові машини, катери, гармати, пускові установки та системи ППО через розміри часто доводиться перевозити морем та поїздами з посиленою охороною.

Водночас боєприпаси, які є невідкладною потребою ЗСУ на фронті, належать до зброї, яку можна доставити найшвидше.

Один американський чиновник сказав, що більшість зброї, яка була профінансована за рахунок нової допомоги США, і навіть деякі боєприпаси, найімовірніше, будуть доставлені до кінця літа або навіть пізніше.

Нагадаємо,  систему ППО Patriot, яку Німеччина пообіцяла передати Україні, Сили оборони країни отримають не раніше літа. За попередніми даними, ЗСУ отримають комплекс наприкінці червня 2024 року.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....