У МАГАТЕ розповіли, що відбувається на ЗАЕС

Поділитися:

Запорізька АЕС вдруге за п’ять днів повністю втратила зовнішнє живлення. Про це повідомив Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі.

«Наша команда на Запорізькій атомній електростанції сьогодні вранці повідомила мені, що станція вдруге за п’ять днів втратила все зовнішнє живлення. Її резервні дизель-генератори тепер забезпечують електроенергією її функції ядерної та фізичної безпеки», – йдеться у дописі.

Він наголосив, що, ситуація «підкреслює гостру необхідність створення зони ядерної безпеки та захисту навколо майданчика».

Тим часом в Енергоатомі заявили про те, що вранці, 12 жовтня» російська ракета влучила у підстанцію «Дніпровська» у Дніпропетровській області, через що аварійно відімкнулася лінія зв’язку 750кВ ЗАЕС – Дніпровська.

Унаслідок пошкоджень на підстанції Запорізька АЕС опинилася повністю знеструмленою. В автоматичному режимі увімкнулись дизель-генератори.

Енергоатом підготував і відправив на ЗАЕС чергову партію дизельного пального. Утім окупанти заблокували проїзд колони автомобілів компанії.

«Російські обстріли й пошкодження енергетичної інфраструктури, що пов’язані з роботою атомних станцій, є таким самим проявом ядерного тероризму, як і безпосередні обстріли ЗАЕС, та призводять до таких само наслідків і загроз радіаційної аварії», – стверджують в Енгергоатомі.

Нагадаємо, напередодні Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі зустрівся з президентом рф путіним.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....