Росіяни продовжують тероризувати працівників ЗАЕС, – Енергоатом

Поділитися:

Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі представив план забезпечення безпеки Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Згідно з офіційною інформацією, окупанти катують співробітників. Тих співробітників, які відмовляються підписувати договір із російським підприємством “Росатома”.

Попри погрози, тортури, шантаж і безперервні залякування українці на ЗАЕС тримаються гідно і відмовляються співпрацювати з ворогом.

При цьому нещодавно генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі на засіданні Ради безпеки ООН презентував план забезпечення безпеки Запорізької атомної електростанції.

Це набір принципів, які узгоджені Гроссі з керівництвом України та Росії після свого візиту на ЗАЕС у вересні 2022 року.

Оголошений ним план складається з п’яти принципів:

  • Не можна здійснювати жодних атак з боку ЗАЕС або щодо неї, зокрема спрямованих на сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів, іншу критичну інфраструктуру або персонал.
  • ЗАЕС не повинна використовуватися як сховище або база для зберігання важкого озброєння, наприклад, реактивних систем залпового вогню, артилерійських систем і боєприпасів, а також танків або військовослужбовців.
  • Не можна піддавати ризику електропостачання ЗАЕС.
  • Усі споруди, системи та компоненти, необхідні для безпечної та надійної роботи ЗАЕС, мають бути захищені від нападів або актів саботажу.
  • Не слід вживати жодних заходів, що підривають ці принципи.

При цьому варто нагадати, що росіяни використовують Запорізьку АЕС як логістичну базу і приховано проводять ротацію.

А співробітників чергових змін, які мають проводити огляд енергоблоків щонайменше 1-2 рази на тиждень, не допускають на контрольовану територію.

У ГУР повідомляють, що біля кожного енергоблока протягом одного дня може перебувати від п’яти до 20 одиниць техніки. Є інформація, що в щільно затентованих вантажівках можуть перебувати боєприпаси та вибухівка.

Нагадаємо, російські окупанти планують вивезти з Енергодара близько трьох тисяч працівників, які обслуговують Запорізьку атомну електростанцію.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Квітня 2024 року - 23:08
Понад чотири місяці студенти проходять навчання в соціальній акторській школі...
12 Квітня 2024 року - 13:41
Hillel IT School підписують у “Вчасно” навіть інструктажі з питань...
11 Квітня 2024 року - 12:05
Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію
7 Квітня 2024 року - 23:12
Для отримання статусу УБД потрібно надіслати пакет документів до комісії...