росія випустила Україні понад 90 ракет – більшість збито ППО

Поділитися:

Минулої доби російські окупанти випустили по території України понад 90 крилатих ракет і 10 безпілотників. З них 73 ракети і всі дрони були збиті силами ППО.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

«Сьогодні вже у нас понад 90 ракет підтверджено – понад 90 ракет випущено сьогодні. Крім того, вже додалася інформація, що є ще 10 «Шахедів»… ударних дронів-камікадзе, 10 із них знищено на півдні України Повітряним командуванням «Південь», – сказав Ігнат в ефірі телемарафону.

За словами Ігната, ракетні атаки 15 листопада були одними з наймасовіших обстрілів з початку повномасштабної війни.

Під час попередньої атаки, 10 жовтня, російськими окупантами було випущено Україною 84 крилаті ракети, з яких ЗСУ збили 45 ракет. У вівторок, крім Iris-T, атаку окупантів відбивали також норвезькі комплекси Nasams, що нещодавно надійшли.

Ракети Х-101 та Х-555 по Україні 15 листопада росіяни запускали з літаків стратегічної авіації Ту-95 та Ту-160. Частину ракет було випущено з бомбардувальників з району Каспію та Ростовської області, решту ракет – «Калібр» – запускали з акваторії Чорного моря. Загалом тривога на території України тривала понад чотири години.

У Генштабі зазначають, що ударів було завдано по об’єктах військової та цивільної інфраструктури. Постраждали житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури Київської, Житомирської, Вінницької, Полтавської, Львівської, Хмельницької та ін.

Натомість у Міністерстві енергетики заявили, що атака України 15 листопада може вплинути не лише на енергосистему України, а й на енергосистеми деяких наших сусідів. Таку заяву зробив міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, попадання відбуваються по всій українській енергосистемі – і по об’єктах генерації, і системах передачі електроенергії. У країні запроваджено аварійні відключення.

Тим часом у Forbes підрахували витрати рросії на вівторкові обстріли України. Так, на думку експертів, вони коштували російській економіці $700–900 млн. Для розрахунку вартості Forbes використав такі оцінки: вартість ракети Х-101 – $13 млн, «Калібр» – $6,5 млн, Х-555 – $4 млн.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...