Росія не відправлятиме в Україну нові підрозділи – названо причину

Поділитися:

Військові частини рф скасовують відправку підрозділів в Україну через масові відмови особового складу брати участь у бойових діях. Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України.

«У частинах і з’єднаннях, які перебувають на території рф, скасовують заплановані відправки особового складу в Україну. Причина – масова відмова від участі в бойових діях», – ідеться у повідомленні.

Як зазначили, військовослужбовців п’ятої окремої танкової бригади 36 армії (Улан-Уде), які пишуть рапорти на звільнення через відмову продовжувати воювати проти України, звільняють зі служби без урахування будь-яких пільг (вислуга років – рік за три, статус ветерана тощо). Особовому складу бригади, який перебуває в Україні, надають відпустки виключно за сімейними обставинами – смерть близьких родичів.

За даними ГУР, у підрозділах, які беруть участь у війні проти України, фіксують катастрофічний брак особового складу. Для «вирішення проблеми» командування окупаційними військами вирішило суттєво скоротити час на реабілітацію військових після поранень та контузій.

«Відомий випадок, коли після розриву барабанної перетинки вуха та контузії, військовослужбовця за 3 дні виписали із шпиталю. Офіційний діагноз – «отит». Надано рекомендацію не застуджувати вухо. При цьому, відмовлено в операційному втручанні», – зазначила розвідка.

Наразі окупанти намагаються посилити своє угруповання під тимчасово окупованим Херсоном за допомогою «наявних резервів». Для цього планують передислокувати 4 батальйони так званих «кади рівців». Але наразі ці підрозділи значно недоукомплектовано. Більшість особового складу – не чеченці, а найманці з найбідніших регіонів рф.

Чергова ротація росіян складатиметься в основному з жителів далекого сходу рф та камчатки, оскільки вони краще «адаптовані до життя в умовах низьких температур» і будуть «ефективнішими в зимовий період».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....