Російські пропагандисти зробили заяву стосовно присутності французьких військ на Чернігівщині

Поділитися:

Протягом останніх кількох днів спостерігається чимало гучних заяв, пов’язаних із війною в Україні. Значних обговорень набула інформація про нібито присутність французьких військових в Україні.

Видання «Asia Times» із посиланням на експомічника заступника глави Пентагону Стівена Браєна повідомило, що Франція відправила військових в Україну. У матеріалі йшлося про перекидання близько сотні солдатів іноземного легіону. Їх нібито розмістили в Слов’янську Донецької області для підтримки 54 бригади ЗСУ. У Міністерстві закордонних справ Франції цю інформацію спростували.

«Дезінформаційні кампанії про підтримку Францією України не припиняються. Ні, Франція не відправляла війська в Україну», – наголосили у відомстві.

В той же час російські та білоруські пропагандистські медіа і пабліки тиражують новини про те, що французькі війська все ж в Україні. Більше того, пропагандисти заявляють, що іноземні війська знаходяться також на півночі України – у т.ч. на українсько-білоруському кордоні (Чернігівська, Волинська, Рівненська, Житомирська та Київська області).

Нагадаємо, що Норвегія в межах європейської “коаліції винищувачів” готується передати Україні 22 одиниці F-16. 10 з них перебувають у непридатному для польотів стану, проте можуть бути використані для інших цілей.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....