рф намагатиметься поповнити запаси іранських дронів – Британська розвідка

Поділитися:

Росія, ймовірно, вже майже вичерпала запаси іранських дронів-камікадзе для ударів по Україні, а тому намагатиметься їх поповнити.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

За інформацією, таке припущення було зроблено через те, що від 17 листопада використання країною-агресоркою іранських безпілотників не було зафіксовано.

«З 17 листопада 2022 року не було публічних повідомлень про удари БПЛА OWA. росія, мабуть, майже вичерпала свої поточні запаси, але, ймовірно, намагатиметься їх поповнити», – стверджує британська розвідка.

Як зазначають розвідники, росія, починаючи з вересня запустила проти України сотні безпілотних літальних апаратів (БПЛА) іранського виробництва. При цьому використовувала їх проти тактичних військових цілей і української електромережі. Використовуючи іранські безпілотними, росія частково намагалася компенсувати ними гостру нестачу крилатих ракет. Але цей підхід мав обмежений успіх, оскільки більшість запущених БПЛА були нейтралізовані.

А тому, ймовірно, для поповнення своїх запасів агресорка швидше намагатиметься закуповувати БПЛА за кордоном, ніж вона може виробляти нові крилаті ракети всередині країни, – припустили в британській розвідці.

Як зазначають деякі ЗМІ, постачання озброєнь з Ірану до рф можуть здійснюватися не лише повітряним, а й морським шляхом – через Каспійське море до порту Астрахань.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Іран та росія уклали угоду про виробництво безпілотників на російській території.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
24 Березня 2024 року - 20:24
Десять пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у...
21 Березня 2024 року - 17:07
Важлива новина для всіх хто хоче бути корисним на своєму...
21 Березня 2024 року - 15:53
За рішенням Кабміну та після обговорення з міжнародними представниками, сторінку...
21 Березня 2024 року - 13:14
Куба - екзотичний острів, який у багатьох асоціюється з Че...