Рашисти змінили тактику завдання ударів по Україні, – ЗСУ

Поділитися:

Росія змінила тактику завдання ударів по території України — тепер країна-агресорка атакує з півночі і водночас тримає на півдні ракетоносії та здіймає у повітря авіацію.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

«Росія змінила напрямок запуску «шахедів». Вони вже переконалися, що проліт через південні регіони знижує результативність тому, що сили протиповітряної оборони встигають знищити повітряні об’єкти до того, як вони дістануться цілі. Тому вони змінили тактику і тепер атакують з півночі і водночас тримають на півдні ракетоносії та підіймають в повітря стратегічну або тактичну авіацію», — сказала вона в ефірі телемарафону.

Гуменюк зазначила, що це спрямовано на розосередження сил української протиповітряної оборони. За її словами, РФ продовжує використовувати іранські дрони через співвідношення собівартості — Shahed дешевші за ракети, а ракет після масованих ударів у ворога залишилось небагато.

Речниця також зауважила, що точкові удари — це та сама тактика, до якої повертається російська федерація та з якої вона й розпочинала.

Нагадаємо, у понеділок, 5 грудня, російські загарбники атакували ракетами майже всю територію України. Було випущено понад 70 ракет, з яких Сили протиповітряної оборони України збили понад 60, з яких у небі над Києвом – 9 ракет.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...