Повітряні сили відбили масований ракетний удар по Україні: збито майже 90 відсотків ракет

Поділитися:

У понеділок, 5 грудня, російські загарбники атакували ракетами майже всю територію України. Було випущено понад 70 ракет, з яких Сили протиповітряної оборони України збили понад 60, з яких у небі над Києвом – 9 ракет.

Про це повідомили у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

За інформацією, росіяни провели три хвилі обстрілів із бомбардувальників та кораблів. Зокрема, пуски 38 крилатих ракет Х-101/Х-555 здійснювалися з восьми літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря та Волгодонська Ростовської області; 22 крилаті ракети типу «Калібр» із кораблів Чорноморського флоту; а також з акваторії Чорного моря Україну атакували дальні бомбардувальники Ту-22м3 трьома крилатими ракетами Х-22, а також винищувачі Су-35 шістьома керованими авіаційними ракетами Х-59 та однією Х-31П.

До відбиття повітряного нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи, авіацію, мобільні вогневі групи Повітряних Сил ЗС України та інших складових Сил оборони.

Утім, за словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, було зафіксовано прильоти у трьох областях з 10, де чули вибухи. Зокрема, у Вінницькій, Київській, Одеській областях.

Як повідомили в «Укренерго», зафіксовані влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури:  в Одеській області було пошкоджено два об’єкти критичної інфраструктури, у Київській області ракета влучила в один об’єкт.

У зв’язку з влучаннями вводяться екстрені відключення електроенергії.

Масований ракетний удар російської федерації 5 грудня призвів не лише до нових пошкоджень української енергетичної інфраструктури та аварійних відключень електроенергії в Україні, а й до падіння частини ракети на території сусідньої Молдови – неподалік міста Бричани.

Як повідомляє Міністерство внутрішніх справ Молдови, прикордонна поліція країни виявила ракету, що впала на півночі республіки. Також молдавські правоохоронці опублікували фотографію об’єкту, що впав.

У МВС країни не уточнили належність ракети. Про будь-які пошкодження чи постраждалих також не повідомляється.

«Нещодавно неподалік міста Бричани в саду було виявлено ракету… район, де було виявлено ракету, було оточено поліцією та прикордонниками. На місці очікуються спеціалізовані служби МВС, Бомтех та ІДСУ», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, під час масштабного ракетного удару по Україні 15 листопада ракета впала в Польщі, що призвело до загибелі двох людей.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...