Ракетний удар по Кривому Рогу: рівень води підвищується, є підтоплення

Поділитися:

У середу, 14 вересня, російські війська нанесли ракетні обстріли по дамбі під Кривим Рогом Дніпропетровської області. У результаті рівень води в річці Інгулець піднявся, внаслідок чого багато житлових будинків затопило.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. Відео того, як зараз виглядає затоплена місцевість, опублікували в місцевих Telegram-каналах.

За його словами, ворог усю ніч продовжував обстрілювати місто у той час, як надзвичайники боролися із водою, яка розлилася після ракетної атаки по гідротехнічним спорудам міста. Через атаку росіян ракетами «Кинджал» та «Іскандер», рівень води на різних ділянках річки Інгулець піднявся від 1 до майже 2 метрів. Станом на 8:48 ранку, його вдалося знизити на 40 сантиметрів і він падає й надалі.

Резніченко наголосив, що було підтоплено 112 приватних будинків та подвір’їв, людей звідти евакуювали.

«Через ракетний удар пошкоджені кілька водоводів. У Софіївський громаді без води майже 5 000 людей. Відновлювальні роботи тривають. Нікопольський район ворог обстріляв 5 разів за ніч. Минулося без постраждалих. У Марганецькій громаді пошкоджена лінія електропередач. Без світла понад 700 родин. Енергетики лагодять», – розповів голова Дніпропетровської ОДА.

Він також додав, що росіяни накривали Нікополь вогнем чотири рази, також атакували «градами» і дроном-камікадзе. Пошкоджені з десяток приватних будинків, 114 панелей сонячної електростанції, санаторій та 2 місцеві підприємства.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...
15 Квітня 2024 року - 23:08
Понад чотири місяці студенти проходять навчання в соціальній акторській школі...
12 Квітня 2024 року - 13:41
Hillel IT School підписують у “Вчасно” навіть інструктажі з питань...
11 Квітня 2024 року - 12:05
Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію