NYT: якою є стратегія наступу на півдні Донецької області

Поділитися:

Американці навчали українських військових перевіряти позиції російських окупантів. Ще неясно, які операції стануть частиною головного удару, а які — хитрощами чи диверсіями, кажуть військові експерти.

Наступ ЗСУ на півдні Донецької області може стати початковим ударом для виявлення позицій та чисельності російських окупантів. Про це пише 5 червня американська газета The New York Times (NYT) із посиланням на військових аналітиків.

За їхніми даними, звіти про бойові маневри на фронті було важко розшифрувати. Поки що незрозуміло, які операції стануть частиною головного удару, а які — хитрощами чи диверсіями.

“Спроба перевірити позиції окупантів — це традиційна тактика, якій американці навчають українців. Російська сторона повідомляла про пересування великих підрозділів увечері 4 червня та вранці 5 червня. Це потенційний сигнал того, що Україна ввела в бій навчені сили”, — зазначили фахівці.

Українське військове командування офіційно не підтверджувало наступу на півдні Донецької області. Росіяни стверджують, що вже другу добу відображають атаки ЗСУ в регіоні.

Нагадаємо, Україна готова до контрнаступу, щоб звільнити територію від російських військових, зазначив президент Володимир Зеленський.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
24 Березня 2024 року - 20:24
Десять пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у...
21 Березня 2024 року - 17:07
Важлива новина для всіх хто хоче бути корисним на своєму...
21 Березня 2024 року - 15:53
За рішенням Кабміну та після обговорення з міжнародними представниками, сторінку...
21 Березня 2024 року - 13:14
Куба - екзотичний острів, який у багатьох асоціюється з Че...