«Калібри» напоготові: окупанти готують нові масовані ракетні атаки по Україні

Поділитися:

Українці готуються до нових масованих ракетних атак. В оперативному командуванні «Південь» попереджають: ворог вивів в море кораблі з «Калібрами». Росіяни можуть розпочати масовану атаку будь-якої миті. Таку інформацію озвучила речниця відомства Наталія Гуменюк.

За її словами,  російські війська вперше за довгий час вивели у Чорне море корабель із крилатими ракетами «Калібр».

«Перше спостереження: те, що в Чорному морі з’явився вперше за тривалий час, кілька діб не було — ракетоносій на чергуванні. Це надводний ракетоносій, який несе вісім ракет типу «Калібр» на борту», — розповіла вона.

У пунктах базування окупантів перебувають споряджені ракетоносії, для долучення яких країні-агресорці знадобиться всього кілька годин. Такі кораблі зможуть випускати ракети навіть незважаючи на шторм, який зараз спостерігається на морі.

Це означає, на переконання Гуменюк, що підготовка до нового ракетного обстрілу України вже відбувалася.

Тим часом у МВС України підтверджують активність на морі окупантів. За інформацією ВМС України, станом на 28 листопада в Чорному морі зафіксовано 11 кораблів росії, серед яких 1 – носій ракет «Калібр»; у Азовському морі на бойовому чергуванні знаходяться 2 кораблі, за допомогою яких рф продовжує контролювати морські комунікації.

У Середземному морі – 9 ворожих кораблів, із яких 5 – носії «Калібрів». Загальний залп становить 76 ракет.

Протягом доби Керч-Єнікальською протокою в інтересах рф пройшли:

до Азовського моря – 22 судна, з них 3 судна рухалось з протоки Босфор;

до Чорного моря – 48 суден, із них 11 суден продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

Також відомо, що ВКС рф підготували до 20 стратегічних бомбардувальників з боку Каспійського моря: на аеродром міста Енгельс у Саратовській області перекинуто додаткові Ту-95. Раніше для завдання ударів застосовувалося не більше 11 літаків одночасно.

Як повідомляли в українській розвідці, росії для підготовки масованої атаки потрібно в середньому один-два тижні. Попередній масштабний обстріл росіяни здійснили 23 листопада, тому українцям слід бути готовими до будь-яких дій агресора. У ГУР впевнені, що москва продовжуватиме обстріл, щоб змусити Київ піти на переговори.

«Попередні тижні ми бачили, що для підготовки подібного масованого удару їм потрібно в середньому від 7 до 14 днів. З сьогоднішнього дня ми повинні бути готові до того, що будь-якої миті росіяни можуть розпочати масовану атаку», – сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Нагадаємо, 27 листопада у Повітряних силах України повідомили, що армія Росії може проводити масовані обстріли раз на тиждень. За словами спікера відомства, російські війська можуть випускати по 30, 50, 70 і навіть 100 ракет за один раз українською територією, як це робили раніше.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
24 Березня 2024 року - 20:24
Десять пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у...
21 Березня 2024 року - 17:07
Важлива новина для всіх хто хоче бути корисним на своєму...
21 Березня 2024 року - 15:53
За рішенням Кабміну та після обговорення з міжнародними представниками, сторінку...
21 Березня 2024 року - 13:14
Куба - екзотичний острів, який у багатьох асоціюється з Че...