ЄС готовий виділити Польщі допомогу, заблоковану через зіткнення з верховенством права – Bloomberg

Поділитися:

Європейський Союз готовий схвалити виділення 6,3 мільярда євро (6,8 мільярда доларів) допомоги Польщі після пандемії вже наступного тижня під час основного голосування щодо довіри до спроможності нового уряду налагодити відносини з Брюсселем.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесвовий“.

Європейська комісія має намір прийняти пакет нещодавніх політичних зобов’язань як достатній для ініціювання першого платежу з майже 60 мільярдів євро грантів і позик, які залишаються заблокованими через проблеми верховенства права

Позитивне рішення ЄС було б поштовхом для прем’єр-міністра Дональда Туска, чия коаліція здобула перемогу на жовтневих виборах завдяки обіцянці покращити відносини з європейськими союзниками та покласти край демократичному відкату після восьми років популістського правління.

Поки що ЄС відмовлявся виділити Польщі частку допомоги ЄС після пандемії, доки вона не виконає низку умов або етапів, спрямованих на скасування суперечливих змін у судовій системі, запроваджених попередньою адміністрацією.

Нагадаємо, Володимир Зеленський запросив президента Польщі Анджея Дуду і глава уряду країни Дональда Туска зустрітися на кордоні, щоб урегулювати ситуацію, яка склалася з протестами.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....