У Польші відповіли на заклик Зеленського зустрітися на кордоні

Поділитися:

Володимир Зеленський запросив президента Польщі Анджея Дуду і глава уряду країни Дональда Туска зустрітися на кордоні, щоб урегулювати ситуацію, яка склалася з протестами. Державний секретар канцелярії польського президента Анджей Дера відповів на цю ідею.

Представник канцелярії Дуди зазначив, що підтримує ідею зустрічі українського та польського урядів на кордоні. Однак він також застеріг від небезпечних наслідків, які можуть виникнути після цієї зустрічі.

Анджей Дера зазначив, що польський президент виступає за те, щоб переговори з фермерами та українською стороною відбулися. За словами державного секретаря, це єдиний спосіб розв’язати величезну проблему.

Наші фермери борються за засоби до існування. Український народ бореться за засоби до існування. Ситуація є фатальною, тому що рішучість з обох сторін величезна, і цю проблему просто необхідно розв’язати, – сказав він.

Дера також наголосив, що наразі немає іншого шляху, ніж переговори, діалог і рішення, пов’язані з Європейським Союзом. Адже фермери по всій Європі сьогодні протестують проти того, що відбувається з сільським господарством.

Держсекретар підкреслив, що польський президент Анджей Дуда підтримує зустріч між двома урядами.

“Президент робить все в цьому дусі, щоб підтримати й допомогти Україні. Не забуваймо, що все, що зараз відбувається на кордоні – цей конфлікт із зерном, із сільськогосподарською продукцією, є наслідком війни”, – наголосив польський посадовець.

Відповідаючи на питання про те, що Анджей Дуда може стати “патроном” зустрічі, Дера підкреслив, що основна увага має бути зосереджена на сприянні зустрічі між польським урядом на чолі з Дональдом Туском та українським урядом, а також ключовими представниками ЄС.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 21 лютого записав відеозвернення до поляків щодо ситуації, яка склалася на кордоні. Український очільник запросив Дуду і Туска разом із ним приїхати до мітингувальників, аби врегулювати конфлікт.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...