“Відбудова України можлива лише тоді, коли країна зможе оборонятися”, – Франциска Брантнер

Поділитися:

Одну з панелей Конференції з відновлення України, що триває 11-12 червня в Берліні, присвятили українській оборонній промисловості. Ця дискусійна панель привернула велику увагу публіки.

Крім того, у холі основного конференц-залу URC під час заходів конференції триває виставка виробників оборонної продукції.

Франциска Брантнер, державна міністерка економіки та захисту клімату Німеччини, наголосила: «Україна має право на оборону. Відбудова можлива лише тоді, коли Україна зможе оборонятись».

За її словами, розвиток української оборонної промисловості теж сприятиме відновленню української економіки.

Пані Франциска звернула увагу, що Україна почала звертати увагу на розвиток оборонної промисловості ще 2014 року, коли розпочалася українсько-російська війна, і це було дуже вчасно.

Олександр Камишін, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України, наголосив під час свого виступу: «Найкращий шлях повернення до економічної відбудови ― сильний Укроборонпром».

Він визнав, що Україна десятиліттями не дбала про цю галузь, проте нині наша оборонна промисловість, недостатньо швидко, але відновлюється.

Олександр Камишін також розповів про ініціативу «ZBROYARI: Manufacturing Freedom». Це глобальна фандрейзингова кампанія, мета якої зібрати кошти на виробництво української зброї. Таким чином міжнародні партнери зможуть закуповувати зброю для ЗСУ в Україні.

Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України анонсував, що до кінця року Україна вироблятиме власну бойову машину піхоти.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...