Видання Bloomberg називає законопроєкт про стейблкойн «великою катастрофою» для майнерів в США

Поділитися:

Законодавство про стейблкойни, яке було розроблено Конгресом задля легітимізації, а також для прояснення важливиїх аспектів криптомонет, викликає діаметрально протилежні відгуки у представників криптоіндустрії та традиційного фінансового світу. І якщо перші — дуже задоволені, то фінансисти — навпаки.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Проєкт на 170 сторінок представили Конгресу одразу два сенатори — Кірстен Гіллібранд (D-NY) і Синтія Ламміс (R-WY). Це сталося лише минулого тижня, але пристрасті вже вирують. Прийняти такий закон конгресмени хочуть вже наступного місяця. Одна з голових тез — заборона на так звані алгоритмічні стейблкойни, які не забезпечені повними фіатними резервами. Зазвичай же ж стейблкойни захищені фіатною валютою. Також у проєкті прописано, що він «створює механізм для FDIC контролю та вирішення, якщо емітент стає неплатоспроможним».

Одна з занепокоєних цією, та й загалом попередніх версій проєкта, — Хіларі Аллен, доцентка Вашингтонського юридичного коледжу Американського університету. Зокрема, саме їй належать слова, що стосуються версій проєкта: «Це буде величезна катастрофа, коли будь-яка із них пройде».

Нагадаємо, за словами керівника Банку Франції, навіть якби конфлікт на Близькому Сході підвищив ціни на нафту, політики повинні були б спочатку проаналізувати, чи такий шок підживлює базові ціни та інфляційні очікування. Це означає, що «механічної» реакції немає, сказав він в інтерв’ю Les Echos, опублікованому в неділю.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...