Глава ЄЦБ каже, що невизначеність щодо нафти не зупинить червневе зниження ставки – Bloomberg

Поділитися:

За словами керівника Банку Франції, навіть якби конфлікт на Близькому Сході підвищив ціни на нафту, політики повинні були б спочатку проаналізувати, чи такий шок підживлює базові ціни та інфляційні очікування. Це означає, що «механічної» реакції немає, сказав він в інтерв’ю Les Echos, опублікованому в неділю.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Відповідаючи на запитання, чи може невизначеність затримати початок монетарного пом’якшення, він відповів «ні — якщо не буде сюрпризу, ми не повинні чекати занадто довго».

Офіційні особи ЄЦБ погоджуються з рішенням щодо ставок від 6 червня як моментом для початку зниження вартості запозичень. Віллеруа був активним прихильником такого кроку, тоді як його більш агресивні колеги висловлювали різні рівні переконання, причому деякі говорили, що ймовірність цього лише зростає.

«З огляду на те, що ми маємо достатню впевненість у тому, що ми досягнемо мети щодо інфляції в 2% до наступного року, наш обов’язок полягає в тому, щоб мінімізувати витрати з точки зору діяльності та зайнятості», — сказав Віллеруа. «Це сенс першого розрізу в червні».

Нагадаємо, за словами Ріка Рідера з BlackRock Inc., інвестори в облігації, які зіткнулися з болісним зростанням прибутковості минулого місяця, можуть незабаром відчути полегшення від спаду інфляції та Федерального резерву.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...