Велика Британія підписує торгову угоду з Техасом, намагаючись стимулювати зелену промисловість, – Bloomberg

Поділитися:

Велика Британія підписала нову торговельну угоду з Техасом, другим за величиною штатом США, з метою посилення співпраці у сфері екологічної енергетики, аерокосмічної галузі та передових технологій.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Необов’язковий меморандум про взаєморозуміння стане восьмим підписаним між Сполученим Королівством і штатом США з моменту виходу Британії з ЄС, завдяки чому загальний сукупний валовий внутрішній продукт цих штатів досягне 5,3 трлн фунтів стерлінгів (6,8 трлн доларів США) — чверть американського.

Обидві сторони працюватимуть над взаємним визнанням інженерних кваліфікацій, що може полегшити Британії пошук талантів, які їй потрібні, оскільки вона інвестує в інфраструктуру. Техас уже підписав подібну угоду, яку Велика Британія уклала зі США минулого року, підтримуючи взаємне визнання архітекторів.

Меморандум про взаєморозуміння також спростить для британських і техаських фірм ведення бізнесу в сферах, які Британія сподівається розширити, таких як водень і вловлювання вуглецю, йдеться в заяві департаменту торгівлі Великої Британії. Він «подолає торговельні бар’єри, збільшить інвестиції та стимулюватиме торгівлю» між двома географічними регіонами, додається у заяві.

Нагадаємо, Європейський центральний банк представив нову схему того, як він реалізує монетарну політику, зберігши поточну систему регулювання процентних ставок, надаючи кредиторам більше права голосу щодо того, скільки готівки їм потрібно для операцій.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...