ЄЦБ оприлюднює оновлену політику, фіксуючи систему мінімальних ставок, – Bloomberg

Поділитися:

Європейський центральний банк представив нову схему того, як він реалізує монетарну політику, зберігши поточну систему регулювання процентних ставок, надаючи кредиторам більше права голосу щодо того, скільки готівки їм потрібно для операцій.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Реконструкція сантехніки, яка лежить в основі ключового завдання ЄЦБ щодо підтримки стабільних цін у зоні євро, дозволить банкам вирішувати, скільки ліквідності їм потрібно від установи, що базується у Франкфурті, на додаток до того, що надається через новий постійний портфель облігацій.

Хоча терміни для переходу до нових налаштувань не вказано, процес затягнеться через велику кількість грошей, які все ще залишаються в системі від минулих стимулів.

Наприкінці 2022 року ЄЦБ заявив, що оновить свою так звану операційну структуру, оскільки підвищення ставок, яке відбулося після вторгнення Росії в Україну, поклало кінець рокам наднизьких — а часом і негативних — витрат на запозичення, а також масової покупки облігацій, щоб наповнити банки грошима.

Огляд визнає «значні зміни у фінансовій системі та монетарній політиці за останні роки», — заявила президент Крістін Лагард у заяві. «Ця структура забезпечить ефективність, надійність, гнучкість і результативність реалізації нашої політики».

Нагадаємо, міністр фінансів Джанет Єллен заявила, що очікує, що помірність зростання вартості житла допоможе знизити інфляцію в 2024 році.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....