Туреччина заявила про стабільну роботу «зернового коридору»

Поділитися:

Робота «зернового коридору» та експорт продовольства з України морем стабілізувалися.

Про це заявив в інтерв’ю Habertürk міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.

«О 12:00 у середу роботу механізму вивезення зерна було вирішено відновити. Робота морського коридору повністю нормалізована. Його функціонування продовжується, це гуманітарна місія», – заявив він.

При цьому міністр розповів, що після зриву росією «зернової угоди» він вів переговори з українською стороною та головою російського Міноборони сергієм шойгу.

«Ми знову поговорили з нашими українськими колегами, і вони дали деякі запевнення. Ми передали це пану шойгу», – уточнив Акар.

Тим часом в Україні вважають, що робота «зернового коридору» наразі абсолютно не залежить від росії. Маршрути його проходження та кількість суден узгоджують Україна, Туреччина та ООН.

Про це заявив перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України Михайло Непран. За його словами, офіційні особи з рф можуть робити будь-які заяви, але вони жодним чином не вплинуть на процес транспортування української агропродукції.

«Зараз загалом як проходитиме «зерновий коридор», як він працюватиме, скільки суден ітиме – від росії вже абсолютно не залежить. Це вже домовляються Україна, Туреччина та ООН», – зазначив Непран і додав: або кремль «грає» разом із іншими учасниками угоди, або вони «грають» без кремля.

Нагадаємо, нещодавно рф заявила, що «тимчасово призупинила свою участь у «зерновій угоді». москва пояснила свій крок так званим «терактом» у Севастопольській бухті, оголосивши, що метою атаки нібито стали кораблі Чорноморського флоту рф, які залучені в забезпеченні безпеки «зернового коридору».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...
15 Квітня 2024 року - 23:08
Понад чотири місяці студенти проходять навчання в соціальній акторській школі...
12 Квітня 2024 року - 13:41
Hillel IT School підписують у “Вчасно” навіть інструктажі з питань...
11 Квітня 2024 року - 12:05
Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію