Росія пошкодила 30% енергоінфраструктури України

Поділитися:

Упродовж двох днів, 10-11 жовтня, російські війська пошкодили близько 30% енергетичної інфраструктури України.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, – передає CNN.

І попри те, що українській енергосистемі вдалося залишитися стабільною, Україна змушена була призупинити експорт електроенергії до країн Європи, – повідомив посадовець.

Окупанти вперше від початку війни прицільно били по об’єктах енергетики. 11 жовтня міністерство оборони росії офіційно підтвердило, що атакує українські військові та енергетичні об’єкти.

За словами Галущенка, Україна докладає максимум зусиль для швидкого вирішення проблеми з енергетикою. При цьому він не виключив, що Україна отримає додаткові енергоносії з Європи.

Міністр закликав партнерів забезпечити «системи захисту повітря, які дійсно можуть допомогти нам захистити нашу інфраструктуру».

«Ми посилаємо це повідомлення нашим партнерам: ми повинні захистити небо, — сказав він. Росіяни не грають в якісь ігри з міжнародним правом. Їм байдужі будь-які міжнародні угоди чи конвенції».

Міністр ще раз наголосив, що однією з причин таких обстрілів є те, що український експорт електроенергії допомагав європейським країнам економити на російських енергоресурсах.

Нагадаємо, вранці 10 жовтня російські окупанти випустили по Україні 84 крилатих ракет і 24 дрони. Внаслідок атаки загинули 14 людей, 97 отримали поранення та травми. Через обстріли на частині території України проводять віялові відключення електроенергії, українців закликали обмежити споживання електрики у години пік. Часткове обмеження споживання електроенергії триватиме до стабілізації ситуації.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....