Польські фермери планують тимчасово розблокувати один із пунктів пропуску — ДПСУ

Поділитися:

Прикордонники з Польщі передали українським колегам інформацію про те, що польські фермери нібито вирішили тимчасово припинити блокування руху в напрямку пункту пропуску «Краківець».

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в етері телемаратону «Єдині новини».

«За інформацією, яку нам повідомили, це може тривати десь до 13 числа (березня — ред.). Але чи буде дотримано це, чи дійсно до 13 числа фактично розблокують напрямок пункту пропуску “Краківець”, — будемо бачити», — наголосив Демченко.

Він розповів, що на ранок 9 березня 2300 вантажівок перебувають в чергах на кордоні за всіма напрямками, де польські фермери ускладнюють проїзд.

«Найбільш складна ситуація навпроти пункту пропуску “Ягодин” та “Шегині”. Фактично там фермери взагалі не пропускають вантажівки, які слідують у бік Польщі», — розповів речник Держприкордонслужби.

За минулу добу, 8 березня, вʼїхати вантажівки змогли лише у бік України: через «Ягодин» — близько 70, а через «Шегині» — близько 20.

Демченко наголосив, що на кордоні не блокують інші види транспорту, зокрема легкові автівки. В українські пункти пропуску прибувають гуманітарні та інші важливі вантажі.

Нагадаємо, польські перевізники, а згодом і фермери почали блокувати рух українських вантажівок з осені 2023 року. Причиною страйку перевізників називають «надмірну конкуренцію» після ухвалення «транспортного безвізу» між Україною та країнами ЄС.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...