Підготовка до зими. Україні залишилося відремонтувати чотири з дев’яти блоків АЕС — Енергоатом

Поділитися:

В українській енергетиці триває «найбільша ремонтна кампанія» за час незалежності, заявив заступник міністра енергетики Фарід Сафаров 12 серпня.

За його словами в ефірі національного телемарафону, йдеться не лише про відновлення об’єктів генерації, а й про магістральні лінії та об’єкти операторів систем розподілу.

«Є графік, який чітко контролюється, і всі ремонтні роботи проводять в строк, а деякі навіть на випередження. Наприклад, атомна генерація», – сказав Сафаров.

Він зазначив, що навіть під час окупації Запорізької атомної електростанції атомна енергетика є джерелом більше ніж половини електроенергії, згенерованої в Україні.

«Наразі вже п’ять атомних блоків загальною потужністю 4,4 гігавата відремонтовано та підготовлено повністю до осінньо-зимового періоду, ще чотири вже на фінальній стадії і додадуть нам 3,4 гігавата», – додав заступник міністра.

За його даними, протягом минулої зими російські обстріли пошкодили близько 24 об’єктів генерації, а також численні ТЕС і ТЕЦ. Їх відновлення також триває.

«Очікуємо, що зима, за умови ідеального випадку, якщо не буде більше обстрілів, точно буде легкою. Але тут ми не можемо прогнозувати, яким чином себе поведе наш ворог. Ми розуміємо, що скоріш за все, енергетика так і залишиться «другою лінією» цієї війни. Тому ми готуємо додаткові резерви, які дозволять нам змогу швидко ремонтувати те обладнання, яке буде виведене з ладу внаслідок ворожих обстрілів», – заявив Сафаров.

Нагадаємо, станом на 1 липня ситуація на Запорізькій атомній електростанції залишається «стабільною та контрольованою», йдеться в повідомленні «Енергоатому».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....