Кабмін схвалив законопроєкт про спрощення переміщення через держкордон вантажів ЗСУ, збройних сил держав – членів ЄС та НАТО – Мінфін

Поділитися:

Змінами до Митного кодексу, зокрема, передбачено впровадження у національне законодавство форми декларування 302, яка широко використовується в ЄС і НАТО, вона містить мінімальний набір даних.

Кабінет Міністрів України схвалив проект закону щодо внесення змін до Митного кодексу та інших законів про спрощення переміщення вантажів ЗСУ та збройних сил держав – членів ЄС та НАТО.

Про це йдеться на сайті Мінфіну.

Зазначається, що законопроект створений Мінфіном та Держмитслужбою, спрощує процедуру переміщення через митний кордон України військової техніки та товарів ЗСУ, які виїжджають за кордон на навчання або з іншою тимчасовою метою, а також збройних сил ЄС та НАТО, що прибувають в Україну з аналогічною метою.

Законопроєктом передбачено: впровадження форми декларування (Форми 302), що використовується в країнах-членах ЄС та НАТО, для підрозділів ЗСУ; спрощення декларування військової техніки та товарів збройних сил ЄС та НАТО, допущених в Україну; звільнення від документів державного контролю для військових товарів, лікарських засобів, включаючи наркотичні речовини, і продукції з ГМО; поліпшення міжвідомчої взаємодії між Держмитслужбою, Міноборони та Держекспортконтролем за допомогою Форми 302.

Як повідомляє міністерство, відповідний проєкт закону розроблений на виконання плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік і найближчим часом буде направлений на розгляд ВРУ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....