Хаос в Азії через американський долар – Bloomberg

Поділитися:

Багато різних валют на ринках впали через постійне зростання долару США.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Наприклад, впродовж тижня до найнижчого за останні вісім років впала валюта Тайваню, індійська рупія – до рекордно низького показника, а валюта Малайзії вперше з часів фінансової кризи 1998 року наблизилася до критично низьких показників. Серед 23 основних світових валют, які відстежує Bloomberg, не впала лише одна.

Першим та найголовнішим чинником зростання долару була сама країна. Саме показники США по багатьох напрямках дали американській валюті цей винятковий шанс. Зокрема, як кажуть аналітики, це стосується даних стосовно зайнятості у США, росту роздрібних продажів та рівня інфляції. Через це трейдери були змушені скорочувати ставки на зниження процентної ставки Федеральної резервної системи, а долар, натомість, отримав всі умови для зростання. Зокрема, у Bloomberg підрахували цьогорічний індекс долара відносно 12 основних валют, і він зріс більше ніж на 4%.

Валюти країн, які знаходяться у сегменті тих, що розвиваються, падають. Один з головних чинників – долар, а на додаток ще й чітка перспектива підвищення процентних ставок у США. Станом на зараз інвестори мають можливість отримувати великі прибутки від утримання долару США, водночас не беручи на себе ризики, що заховані у обмінних курсах. Тобто, інвестори можуть спокійно надсилати кошти на ринки тих країн,

Нагадаємо, лідер Китаю Сі Цзіньпін вперше за п’ять років вирушає до Європейського Союзу з чітким посланням – Пекін пропонує набагато більше економічних можливостей для ЄС, ніж США.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
21 Травня 2024 року - 11:43
У Міжнародний день музеїв, який відмічають щорічно 18 травня, у...
20 Травня 2024 року - 18:42
Лінія магазинів EVA – найбільша національна мережа магазинів краси та...
20 Травня 2024 року - 18:25
На сьогодні діє норма, що висновок ВЛК є дійсним протягом...
20 Травня 2024 року - 15:24
Академія інтернет-маркетингу WebPromoExperts розробила нову програму для ветеранів АТО та...